Nieuws en updates

‘Sponsors vinden Zomer in de Zaanen gewoon erg leuk’

Meer dan 20 sponsors hebben in totaal een bijdrage van 4000 euro toegezegd. Winkeliers, kantoren, zzp’ers, culturele ondernemers en vakspecialisten. Het streefbedrag is minimaal € 5.000.

Sponsors doen mee

Coen van Delft is een van de vrijwilligers van het wijkfestival Zomer in de Zaanen: “Ik ben naar verschillende ondernemers in Haarlem Noord gegaan en heb aan hen gevraagd of ze mee willen doen met sponsoring van het wijkfestival, en om de vaste sponsors even persoonlijk te bedanken voor hun bijdrage dit jaar. Bison Bowling en De Hypotheker zijn hoofdsponsors.”

Gewoon erg leuk

Ondernemers doen mee omdat ze wijkfestival Zomer in de Zaanen gewoon erg leuk en een mooi initiatief vinden, en graag een bijdrage willen leveren. En niet per se omdat ze er meer business uithalen. Ze dragen het festival een warm hart toe. Dat vind ik te gek.

Kneuterigheid kost geld

Ik heb het festival vanaf het begin meegemaakt, en gevierd met bevriende buren. Het succes van Zomer in de Zaanen is de kneuterigheid, maar dat kost wel geld. Denk aan de vergunningen, verzekeringen en beveiliging, aan water en stroom, huur van tenten en banken, geluidstechniek. Maar we kunnen allemaal bijdragen aan de kosten van het festival.

Het succes van Zomer in de Zaanen is de kneuterigheid, maar dat kost wel geld

Hoe bijdragen aan de kosten

Het festival is gratis, voor iedereen. Maar we kunnen zorgen voor omzet voor ondernemers, door er eten en drinken te kopen bij de ondernemers daar. En het festival mede hierdoor kostendekkend te maken. En wie wat meer geld kan missen, doet een donatie tijdens het festival.

Sterkere samenhang

Ik wil benadrukken hoe belangrijk het is om lokale bedrijven te waarderen, door er klant te worden. Dat zorgt voor een goed buurtgevoel. En dragen we bij aan een sterkere samenhang in de buurt tussen bewoners, culturele en sportieve organisaties en ondernemers.

Wilt u bijdragen met sponsoring van Zomer in de Zaanen, en meehelpen om het streefbedrag van € 5.000 te behalen, neem dan contact op met Coen van Delft via e-mail  [email protected]


Interview oprichter Michiel Groothuis

Medeoprichter Michiel Groothuis over Festival Zomer in de Zaanen

Deze zomer viert het festival zijn 15e editie. Een interview met Michiel Groothuis, een van de oprichters van het festival. “Een van de mooiste momenten voor mij is als ik zie hoe het festival leeft en bruist en iedereen geniet.”

Michiel Groothuis is een bekende verschijning tijdens wijkfestival Zomer in de Zaanen, met zijn grijs krullend haar en een pijp. Hij is overal,  weet alles en zorgt voor een soepel verloop van het festival, samen met een groep vrijwilligers.

Kneuterig

Groothuis: “Wijkfestival Zomer in de Zaanen biedt een gevarieerd programma vol muziek, kinderactiviteiten, sport, cultuur, en lekker eten en drinken, lekker kneuterig. Ik vind het belangrijk dat het festival toegankelijk is voor iedereen, alle buurtbewoners moeten zich thuis voelen.”

Kernclubje

 Het begon allemaal met een kerstsamenzang dat ik met een kernclubje organiseerde. Toen besloten we om ook in de zomer een evenement neer te zetten in het Zaanenpark met een podium, muzikanten, activiteiten voor kinderen, en lekker eten en drinken. Dat was het begin van wijkfestival Zomer in de Zaanen. We deden alles zelf en regelden alles zelf. Dat was heel spannend. Iedereen deed wat.

Het begon allemaal met een kerstsamenzang dat ik met een kernclubje organiseerde.

Activiteiten

Dit jaar is de 15e editie van Zomer in de Zaanen, met dezelfde formule. We willen een breed programma met muziek, kinderactiviteiten, cultuur, sport en spel op het veld. Daarnaast willen we een divers aanbod van lekker, gezond en betaalbaar eten. Bison Bowling is een vaste partners van festival en zorgt voor de bar, tap en drank.

Netwerk

We hebben in alle jaren een netwerk opgebouwd in de buurt, van vrijwilligers en lokale ondernemers die ons ondersteunen met sponsoring. Mensen die die begrijpen wat het festival betekent voor de buurt De Hypotheker is onze hoofdsponsor.

Vrijwilligers

We zijn met kleine kerngroep en een vaste groep vrijwilligers die tijd willen investeren in de organisatie van het festival. Op de festivaldag zelf kunnen we rekenen op hulp van vrijwilligers bij het opbouwen en afbreken van het podium en het opruimen van het park. Dat doen ze, omdat ze Zomer in de Zaanen een fantastisch festival vinden.

Energie

Het draait allemaal om de energie tussen mensen, en dat vind ik gaaf. We werken ergens tussen chaos en orde. Ik ben een verbinder, en een gedreven [enthousiast] persoon.

Bezoekers

De bezoekers die Zomer in de Zaanen kennen, vinden het helemaal gaaf en leuk, en genieten. Maar het is niet alleen maar consumeren. We vragen bezoekers op de dag zelf om een handje mee te helpen. Een van de mooiste momenten voor mij is als ik zie hoe het festival leeft en bruist en hoe mensen genieten.

Ik ben ook vrijwilliger bij het Posthuis, een belangrijke en laagdrempelige plek voor verschillende buurtactiviteiten, en het centrum en kloppend hart tijdens het festival Zomer in de Zaanen. Mijn energie zit vooral in het organiseren van gekke dingen.

Wil je meehelpen met de voorbereidingen of op de festivaldag zelf mail Michiel Groothuis via [email protected]

www.dezaanen.nl Facebook @zomerindezaanen Instagram @zomerindezaanen